Apparatuur

Voor het uitvoeren van diepsonderingen beschikken wij over een aantal toestellen die ons in staat stellen om sonderingen uit te voeren op vrijwel elk terrein en elke ondergrond.

In het geval dat uw terrein vrij toegankelijk is, voeren wij de sonderingen uit met een rupsvoertuig of vrachtwagen. Alle voertuigen beschikken over een sondeercapaciteit van 100kN of 200kN. Dit stelt ons in staat om de bodem steeds tot op voldoende diepte te verkennen.

De sondeertoestellen zijn uitgerust met rupsbanden. Dit laat toe op een betrouwbare manier toegang te krijgen tot de terreinen, ongeacht de drassigheid. Wij kunnen ons dan ook op een consistente wijze aan onze uitvoeringstermijnen houden, zelfs in de natste periodes.

Indien uw terrein om bepaalde redenen (smalle doorgangen, hoge taluds, sonderingen in kelders…) niet bereikbaar is voor onze sondeerwagens, slagen wij er doorgaans in om de sonderingen tot een goed einde te brengen door middel van ons manueel apparaat (maximaal 100 kN).

Dit toestel wordt ter plaatse door onze ploeg gemonteerd. Tegendruk wordt geleverd door het trekken aan ankers in de grond of het duwen tegen plafondbalken.

Met het los apparaat kan enkel mechanisch worden gesondeerd.

Hebt u twijfels over de toegankelijkheid van uw terrein, aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend bezoek ter plaatse.